Mental Theo

Wie kent hem niet: Mental Theo. De dj is al langer dan menig hedendaagse artiest bezig in het vak en veel personen die nu op alle grote festivals staan, keken vroeger tegen hem op. Hij heeft een goedlopende carrière achter de rug en is nog steeds een veel gevraagde dj, want nog altijd staat hij op menig festival achter de draaitafel. Een ware veteraan onder de dj’s.
Theo Nabuurs, geboren in 1965 in ‘s-Hertogenbosch, is een Nederlandse videojockey en presentator die bekend is als Mental Theo. Dit pseudoniem zou een bijnaam zijn die hij had gekregen vanwege zijn aparte manier van dansen in discotheken.
Begin jaren negentig brak hij samen met Charly Lownoise door als dj. Het duo kenden zeer succesvolle tijden en samen verkochten zij wereldwijd meer dan drie miljoen platen. Met nummers als 'Wonderful Days' en 'Stars' bestormden zij de hitlijsten.
Ook presenteerde Mental Theo programma's voor TMF en had hij een eigen raceteam.
In zijn biografie ‘Wonderful Days’ ter ere van zijn 25 jarig jubileum als DJ, vertelt Mental Theo over zijn bevlogen leven. Over een bestaan vol succes, drank en seks, maar ook over de dieptepunten. En over nu.
Mental Theo is een icoon uit de Nederlandse dance- en mediascene.
"Ook al doe ik het tegenwoordig wat meer 'rustig aan' ik treed nog steeds 180 keer per jaar op”, aldus Mental Theo.
Net zoals tijdens zijn grote succes op Wiellawaai 2014 zal Mental Theo zorgen voor een hele mooie afsluiting van Crazy Friday tijdens Wiellawaai 2018.