John de Bever

John de Bever, geboren in Berlicum op 7 april 1965, is een Nederlands voormalig prof- en zaalvoetballer.
In juli 1979 werd De Bever op 14-jarige leeftijd als zanger ontdekt door Pierre Kartner tijdens een optreden op de Nijmeegse Vierdaagse. Het nummer “Als ik later eens trouw”, dat Kartner voor hem schreef, bereikte in maart 1980 de tipparade. Er volgden nog drie singles en een elpee. Naast zingen had John nog een grote passie: voetbal. Op zijn 16e besloot John 100% te gaan voor een voetbalcarrière. Naast voetbal op het veld beleeft John ook veel plezier aan zaalvoetbal. In 1997 is John dan ook uitgeroepen tot Beste Zaalvoetballer van de wereld.
In 2006 keerde hij, als zanger, weer terug uit de anonimiteit, door het duet “Toen kwam jij” op te nemen met Anny Schilder. Vanaf die tijd verschijnen er ook regelmatig singles van hem, die meestal de Single Top 100 weten te bereiken.
In januari 2008 presenteert John zijn vierde album ‘Kom eens dicht bij mij’. Met zijn optredens door het hele land en zijn sterrenstatus in het zuiden van het land, bereikt zijn carrière met de release van dit nieuwe album een hoogtepunt! Met 13 nieuwe nummers, de hitmedley en drie bonusclips is het album een waardige toevoeging aan de muziekcollectie van liefhebbers van Nederlandse muziek.
John de Bever is een vaste artiest in het Mega Piraten Festijn, waar hij sinds november 2014 optreed.
Het album “Dat is de liefde” dat hij met Marianne Weber in 2015 opnam ging meer dan 10.000 keer over de toonbank.
In 2016 scoorde hij een hit met het nummer “Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht”, waarmee John de Bever uitgroeide tot een cultheld in de Nederlandse amateurvoetbalcultuur. De plaat werd een veel gedraaide knaller in voetbalkantines en -kleedkamers. Op 20 september 2016 kreeg hij voor zijn hit een BUMA NL Award en een Gouden Award voor de verkoop van meer dan 20.000 exemplaren. Een jaar later werd het nummer een lijflied voor de voetbalsters van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, tijdens het EK Vrouwen 2017 in eigen land. Door het grote succes van de Oranje Leeuwinnen kwam John de Bever landelijk in de schijnwerpers, wat vele mediaoptredens van de zanger tot gevolg had. Tevens liet hij een speciale Oranje-tekst schrijven op het originele nummer. Hij voerde het nummer live uit bij de huldiging van de Leeuwinnen in Utrecht.
Uniek aan de sound van John de Bever is zijn geheel eigen stemgeluid waarmee hij menigeen raakt. De gevoelige songs, winnaarsmentaliteit, zijn uitstraling én het feest dat bij elk optreden weer ontstaat, maakt het plaatje compleet. Bij elk optreden weet John er dan ook weer een ECHT FEEST van te maken.